Topfenknödel mit Beerensauce

Ingredients:

  • 250g curd / Topfen
  • 2 tablespoons of breadcrump / 2 EL Semmelbrösel
  • 2 tablespoons of oil / 2 EL Öl
  • 2 tablespoons of wheat or spelt semolina / 2 EL Weizengries
  • 1 egg / Ei
  • a pinch of salt / eine Prise Salz
  • butter and breadcrumps for finishing the dumplings / Butter und Semmelbrösel zum anrösten
  • a package of berries / (TK-) Beerenmix

Preparation:

  1. Mix curd, breadcrump, oil, semolina and egg and form dumplings / Topfen, Semmelbrösel, Öl, Gries und das Ei vermengen und Knödel formen
  2. Then cook them in boiling water (with a pinch of salt in it) for 8-10 minutes / In siedendem Wasser 8-10 min. kochen
  3. In the meantime you prepare the berry sauce: if they are fresh, just puree them. Maybe you some berry juice. If they are deep-frozen you need to heat them, but don’t forget to add some water and sugar if you want.
    Save some berries for the decoration!
    In der Zwischenzeit kann die Beerensauce vorbereitet werden. Beeren mit etwas Beerensaft vermengen und mixen (TK-Beeren müssen vorher erwärmt werden). Lege einige Beeren für die Dekoration zur Seite!
  4. Roast the rest of the breadcrumps with butter in a pan / Nun die Semmelbrösel in Butter anrösten
  5. Now you can role the dumplings in breadcrumps! /Fertige Knödel in den Semmelbröseln wälzen!

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